19.5.2021 Jumon Juustola on hiljalleen palannut tauolta. Tuotteita on taas myytävänä omassa tilapuodissamme sekä myös Iniö Lanthandelissa. Olemme kehitelleet uusia makuja jäätelöihin, viimeisimpänä vuohenmaidosta valmistettu suklaapähkinäjäätelö. 

 

18.3.2021 Jumon Juustola on ollut talvitauolla. Nyt kevään korvalla olemme vähitellen aloittaneet taas vuohien lypsyn ja piakkoin pääsemme aloittamaan juuston valmistuksen. Vuohet ovat lisääntyneet ja määrä moninkertaistunut, mutta vieläkin lypsyssä on vain alle kymmenen vuohta. Kestää pari vuotta, ennenkuin kuttukilistä tulee maidontuottaja. Ensikertaa synnyttäneitä lypsetään vain sen verran, etteivät saa utaretulehdusta ja vasta toisen poikimisen jälkeen aletaan lypsämään kunnolla. Kutut saavat pitää kilit allaan kahdesta kolmeen kuukautta, jonka jälkeen alkavat yleensä itse vieroittamaan kilejään. Poikakilit on erotettava joukosta viimeistään kolmen kuukauden iässä, jolloin niistä tulee sukukypsiä.

 

 

by Nettisuunnittelu